Hakkari´nin su sorunu çözülüyor

Belediye Başkanlığımızın kentin su sorununu çözmek amacıyla başlatılan proje kapsamında 3 bin 500 rakımlı Berçelan Yaylası´na 24 maslak ve 14 su toplama deposu yapıldı.

HAKKARİ-  Belediye Başkanımız Sayı Cüneyt EPCİM, su sorununu çözmek amacıyla belediye tarafından başlatılan çalışmaları incelemek üzere 3 bin 500 rakımdaki Berçelan Yaylası'na gitti.

EPCİM, burada gazetecilere yaptığı açıklamada, Berçelan Yaylası'nın Türkiye'nin en zor ve sert coğrafyalarından biri olduğunu söyledi.

Hakkari'nin su sorununu köklü bir şekilde çözmek için yaylada çalışmaların sürdürüldüğünü anlatan Belediye Başkanımız Sayın Cüneyt EPCİM, şunları belirtti: "Proje kapsamında 65 kilometre isale, 150 kilometre şebeke hattı ile Hakkari'mizin su sorununu çözmek istiyoruz. Şu ana kadar 24 maslak ve 14 su toplama odası yaptık. Projeyi yılsonuna kadar bitirip devraldığımızda, 2 günde 3 saat su verebilen belediyeyi, 24 saat su verecek kapasiteye ulaştırmaya çalışıyoruz."

Projenin sert iklim ve coğrafya şartları göz önüne alındığında oldukça zorlu bir çalışma gerektirdiğini ifade eden EPCİM, "Proje meşakkatli ama sonucunda da Hakkari halkının susuzluk sorununu tamamen çözecek." dedi.

03.10.2017