“Kültürlerin Dansı ile Renk-i Hakkari” Sahnelendi

“Kültürlerin Dansı İle Renk-i Hakkari” adlı Kültür-Sanat programımız yoğun ilgi altında Atatürk Kültür Merkezinde sahnelendi.

HAKKARİ- Belediyemiz Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü bünyesinde hazırlanan “Kültürlerin Dansı ile Renk-i Hakkari” adlı Kültür- Sanat programı büyük ilgi gördü.

Atatürk Kültür Merkezinde düzenlenen programa Valimiz Sayın Cüneyit Orhan Toprak, eşi Dr. Funda Toprak, Belediye Başkanımız Sayın Cüneyt EPCİM, eşi Büşra EPCİM, Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa BALIK, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Ferdi KORKMAZ, İl Emniyet Müdürü S. Suvat DİLBEROĞLU, İl Milli Eğitim Müdürü Veysel DURGUN, İl Kültür Turizm Müdürü İdris AĞACANOĞLU, kurum amirleri ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Progrmaın açılış konuşmasını yapan Belediye Başkanımız Sayın Cüneyt EPCİM, "2017 Hakkari Dönüşüm Programına" paralel bir şekilde Belediyemizin Kültür Müdürlüğünce kültürel dönüşüm alının da önemli çalışmalara imza atıldığını söyledi.

Program slayt gösterimi, erbane topluluğu gösterisi, pandomin, zeybek, teke, müzik dinletisi, dengbej, koro ve solo, pandomin, mizansen Hakkari programı ile devam etti.

Etkinlik sonrası sahneye çıkan Valimiz Sayın Cüneyt Orhan Toprak, bu coşkuyu gördükten sonra Hakkari ile ne kadar gurur duysam az olur dedi.

- TOPRAK: "Hakkari’den yeni bir Anadolu Ateşi doğuyor"

Vali TOPRAK, "Bu etkinliği gelerek yoğun ilgi gösteren Hakkarililere teşekkür ediyorum. Sanatçılar üstün bir performans sergileyerek Anadolu Ateşini aratmayan bir etkinlik sergilediler. Hakkari’de yeni bir Anadolu Ateşi doğuyor diyebilirim. Gerçi onun yapımcısı da yabancı değil o da bir Hakkarili buradan da kendisine selam gönderiyorum. Hakkarililerin burada gösterdiği performans gerçekten çok güzel idi ve beni duygulandırdı. Etnikliği izlemeye gelen birçok vatandaşımız dışarıda kaldı. Hakkari’deki vatandaşlarımızı etkinliklere göstermiş olduğu ilgi bizlere cesaret veriyor. İnşallah bu tür etkinliklerde bundan sonra da hep beraber olacağız” dedi.

“Kültürlerin Dansı ile Renk-i Hakkari” adlı Kültür-Sanat programı resim sergisinin gezilmesi ve verilen kokteyl ile sona erdi.  Ayrıca program TRT tarafından da görüntülendi.

EPCİM, "Salonun tıklım tıklım olması sonucu bu tür programları daha büyük sunmayı bir borç olarak kabulleniyoruz. İnşallah bundan sonra daha büyük salonlarda bu etkinlikleri yapacağız. Bizlere desteklerini esirgemeyen sayın valimize teşekkür ediyoruz” dedi.

30.12.2017