VALİ TOPRAK´TAN FEGİYE TEYRAN KÜLTÜR VE SANAT MERKEZİNE DESTEK

Belediyemiz Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğüne bağlı Fegiye Teyran Kültür ve Sanat Merkezine Hakkari Valiliği tarafından malzeme desteği verildi.

HAKKARİ- Bünyesindeki 34 eğitmen ile 14 farklı müzikal ve sanatsal alanda 960 kursiyere hizmet veren ayrıca kentteki kültürel sanatsal sahne etkinlikleri ile 2017 yılı içinde büyük bir başarı gösteren Fegiye Teyran Kültür ve Sanat Merkezimize daha önce ziyarette bulunan Valimiz Sayın Cüneyit Orhan TOPRAK, burada eğitmenler ve kursiyerler ile buluşmasında gördüğü gayret ve emeğe karşılık merkezin ihtiyacı olan malzemeler için destek sözünde bulunmuştu.

Valimiz Sayın Cüneyit Orhan TOPRAK’ın destek sözüne karşılık Hakkari Valiliği tarafından Fegiye Teyran Kültür ve Sanat Merkezi için ihtiyaç olan malzemeler belirlendi ve büyük bir titizlikle hazırlandı. Malzemeler bugün düzenlenen bir törenle teslim edildi. Törene Valimiz Sayın Cüneyit Orhan TOPRAK, eşi Dr. Funda TOPRAK hanımefendi, Belediye Başkanımız Sayın Cüneyt EPCİM, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Ferdi KORKMAZ, İl Emniyet Müdürü S. Suvat DİLBEROĞLU, diğer kurum amirleri ile merkezin eğitmenleri ile kursiyerleri katıldı.
Valimiz Sayın Cüneyit Orhan TOPRAK sözüne karşılık düzenlenen malzeme teslim töreninde müzik aletlerinden; 20 bağlama, 11 gitar, 2 elektro gitar, 1 ud, 1 akustik bateri, 5 davul,  7 zurna, 13 kaval, 2 duduk, 1 klarnet, 1 tef,  13 erbane, 1 cümbüş, 2 klavye, 10 kablosuz kulaklık, 1 mikser ses sistemi, 1 bendir, 1 cajon. Sahne aletlerinden 8 mikrofon sehpası, 20 nota sehpası. Ayrıca folklor ekiplerinin faaliyetleri için 16 bayan ve 16 erkek olmak üzere yurt dışından alınan özel kumaşlardan dikilmiş toplam 32 takım kiras fistan ile şal u şepik yöresel kıyafet Feqiye Teyran Kültür Merkezi’ne kazandırıldı.

VALİ TOPRAK: “YETENEKLERİN AÇIĞA ÇIKMASINDA BİR NEBZE FAYDAMIZ OLUYORSA NE MUTLU BİZE”

Törende eğitmen ve kursiyerler ile bir araya gelip birlikte malzemeleri inceleyen Valimiz Sayın Cüneyit Orhan TOPRAK burada bir açıklamada bulundu. Vali TOPRAK açıklamasında; “Belediyemizin Kültür ve Sanat Merkezini yine ziyaret ediyoruz. Burayı ziyaretimizde gençlerin bazı ihtiyaçlarının olduğuna şahit olduk ve bunların tamamlanması konusunda bazı sözlerimiz olmuştu. Öncelikle müzik aletleri gençlerimizin istifadesine sunulması gerekiyordu. Ses sistemleri, mikrofonlar, gitar, org gibi saz, zurna takımları, davul, bateri alma sözü vermiştik. Bu süreç içerisinde birkaç aylık en uygununu ve en kalitesini bulmak için çaba sarf ettik ve bu sözümüzü de yerine getirdik. En kalitelisini en güzelini gençlerimize yakışacak şekilde Türkiye’deki en güzel malzemeleri bugün getirdik ve istifadelerine sunduk.  Cumartesi akşamı da zaten bize muhteşem bir görsel şölen izletti arkadaşlarımız. Bundan sonra bu yeni müzik sistemleri ile daha canlı, yeni ses sistemleri ile kulağa daha hitap edecek konserler ve folklorik gösteriler sergileyecekler. Bunun yanında tabi müziğimizin tam yerini bulabilmesi ve yöremizin derlenmesi gereken binden fazla oyun çeşidinin olduğunu biliyorum. Bunların tam olarak izleyiciye aks ettirilebilmesi için tabi ki yöresel kıyafetlerinde tam aslına özüne uygun şekilde temin etmemiz gerekiyordu. Hatta bunu yurt içinde yaptığımızda tam hakkı ile olamayacağını bu işle ilgilenen arkadaşlar bize bildirdi. Biz bunu Irak’tan İran’dan tam yerlerinden ipliğine kadar dokumasına kadar farklılık arz eden desenine kadar tam noktalarından bu araştırmalarımızı yapıp erkek ve bayanlarımız için cemedani, şal u şepik, şal, reşik, kesrevan, aynı şekilde kiras fistan, gerdanlık bunları temin ettik. Bugün bu küçük törenle arkadaşlarımıza ve kültür merkezimize bunları teslim ediyoruz. İnşallah en kısa zamanda her defasında izlemekten daha çok keyif aldığımız bu gösterilerimizi Hakkari’mize özgü bölgemize özgü birbirinden renkli birbirinden kıymetli eserleri inşallah bu enstrümanlar eşliğinde bu kıyafetler eşliğinde tekrar izleyeceğiz ve Türkiye’mize de izlettireceğiz. Dün akşam itibarıyla TRT KURDİ’de ilimizde Kültür Merkezimizde gerçekleştirdiğimiz olduğumuz program baştan sona hiçbir kesintiye uğramadan verildi. İnanıyorum ki baya da bir izleyici çekti. Yani bunları şunun için tekrarlıyorum Hakkari kendine has kendine özellik taşıyan renkleri ile Türkiye’mizin bir incisi ve gençlerimiz çok kabiliyetli çok heyecanlı çok hevesli çok yetenekli.  Onun için bizde yeteneklerin açığa çıkmasında hayata geçirilmesinde bir nebze faydamız oluyorsa ne mutlu bizlere. Bu hediyelerimizin arkadaşlarımıza hayırlı uğurlu olmasını diliyorum.  En güzel gösterilerde en güzel ortamlarda sağlık sıhhat içerisinde beraber olmayı diliyorum” şeklinde konuştu.

Tören verilen kokteyl ile sona erdi.

15.01.2018