"RENG-İ HAKKARİ 2" KÜLTÜR SANAT TOPLULUĞU 98 KİŞİ İLE SAHNE ALDI

Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğümüz bünyesindeki "Reng-i Hakkari" kültür sanat topluğu yepyeni etkinliği ile 2´inci gösterimini Atatürk Kültür Merkezinde yaptı. Reng-i Hakkari´ye her zamanki gibi ilgi yoğundu.

Atatürk Kültür Merkezinde ikincisi düzenlenen programa Valimiz Sayın Cüneyit Orhan TOPRAK, eşleri Sayın Dr. Funda TOPRAK Hanımefendi, Belediye Başkanımız Sayın Cüneyt EPCİM, Vali Yardımcısı Nurullah KARAMAN, eşi Gül KARAMAN, İl Emniyet Müdürü Süleyman Suvat DİLBEROĞLU, kurum müdürleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Program başında AKM bahçesindeki fotoğraf sergisini gezen Valimiz Sayın Cüneyit Orhan TOPRAK ve beraberindeki protokol aha sonra 98 kişinin sahne aldığı "Kültürlerin Dansı ile Reng-i Hakkâri 2" programına katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan programda vatandaşların arasına karışan Valimiz Sayın TOPRAK ve beraberindekiler düzenlenen sanat şölenini hep birlikte izlediler.

Bir aşk hikâyesinin anlatıldığı tiyatro oyununun sahnelenmesinin ardından Hakkâri başta olmak üzere değişik yörelere ait halk oyunları gösterisi sergilenerek, dengbejler (ozanlar) tarafından müzik dinletisi yapıldı.

Programın sonunda sahneye davet edilen Vali Cüneyit Orhan Toprak, etkinliği düzenleyen gençleri tebrik etti.

Her defasında Rengi Hakkâri’nin Türkiye ve dünyada bir marka olma yolunda ilerlediğini ifade ettiğini belirten Valimiz Sayın TOPRAK, ancak bu cümlenin geride kaldığını bu gençlerin markanın kralı olduğunu söyledi.

Hakkâri’de pırlanta gibi, sanata ve kültüre önem veren gençlerin bulunduğunu, Kültürlerin Dansı ile Reng-i Hakkâri grubunu Türkiye’ye tanıtmak istediklerini ifade eden Valimiz Sayın TOPRAK, şunları kaydetti.

"Bizim görevimiz bu enerjiyi, içlerindeki kabiliyeti ortaya çıkarmaya vesile olmaktır. Bütün bu güzellikler bu gençlerimizin çabaları. İyi niyetleri ve kabiliyetlerinden dolayı hepsinden Allah razı olsun. Halkımızın bu gençlerine sahip çıkması, kültürüne sahip çıkması, sanata karşı duyarlı olması bana ve ekibime enerji veriyor, bizi çok mutlu ediyor. Bundan sonra da inşallah bu faaliyetlerimize genişleterek devam edeceğiz. Bu grupta yer alan gençlerimizin yüzde 85'i Hakkârili. Fakat oyunlarına bakıyorsunuz Ege, Karadeniz, Trakya oyunlarını oradakilerden daha güzel oynuyorlar. Bu grubumuzu Türkiye’ye hatta dünyaya tanıtma niyetindeyiz. Şimdiden bize birçok talepler gelmeye başladı.  İnşallah 10-15 Temmuz tarihleri arasında Rengi Hakkâri grubumuz Adana’da dünyaya tanıma serüvenine başlayacak. Hepinize böyle bir etkinlikte yer aldığınız için teşekkür ediyorum." dedi.

09.06.2018