Başbakan Hakkari´ye doğalgaz tarihini verdi

Beştepe Kültür ve Kongre Merkezi´nde düzenlenen Elektrik Santralleri Toplu Açılış Töreni´nde konuşan Başbakan Binali Yıldırım, Hakkari için doğalgaz müjdesini verdi.

HAKKARİ-  Türkiye genelinde 40 ilçenin daha doğalgaza kavuşması nedeniyle Erzincan Üzümlü 15 Temmuz Zafer Meydanı'nda dün düzenlenen törende Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak’ın Hakkari için verdiği doğalgaz müjdesinin ayrıntılarını bugün Beştepe Kültür ve Kongre Merkezi'nde düzenlenen Elektrik Santralleri Toplu Açılış Töreni'nde konuşan Başbakan Binali Yıldırım verdi.

“2018’DE 5 İL DOĞALGAZA KAVUŞACAK”

Bugün 158 yeni enerji üretim tesisinin toplu açılışını gerçekleştiriyoruz. 5 milyar dolar tutarında üretim tesisleri ülkemize hayırlı uğurlu olsun diyerek konuşmasına başlayan Başbakan Yıldırım, “Rüzgar güneş ve alternatif enerji kaynaklarıyla çeşitliliğimizi artırma yönünde bundan sonraki projelere hız vereceğiz, dün Erzincan Üzümlü ve diğer 40 ilçemize doğalgaz bağlantıları gerçekleştirildi. Hali hazırda 76 ilimizde doğalgaz var. 2018 yılına kadar geride kalan 5 ilimizi de doğalgazla buluşturacağız” diyerek Hakkari’nin 2018 yılında doğalgaza kavuşacağının müjdesini verdi.

07.11.2016