Teröre bir tepki de Hakkari’den

Türkiye genelinde terör saldırılarına protestolar sürüyor. Hakkari´de binlerce kişi İstanbul ve Kayseri´deki terör saldırılarını protesto etti.

HAKKARİ- İstanbul Beşiktaş'ta 10 Aralık cumartesi günü maç sonrası Çevik Kuvvet polislerine ve Kayseri'de 17 Aralık cumartesi sabahı Komando Tugayı'ndan çarşı iznine çıkan askerlere yönelik bombalı terör saldırıları tüm yurtta olduğu gibi Hakkari'de de bugün  düzenlenen basın açıklamasıyla protesto edildi.

Hakkari Valiliği önündeki 'teröre hayır' açıklamasına  Hakkari Vali Vekili Hasan Ongu, Hakkari Belediye Başkanı Cüneyt Epcim, Vali Yardımcıları, Emniyet Müdürü Süleyman Suvat Dilberoğlu, İl Jandarma Alay Komutanı Tuğgeneral Ferdi Korkmaz, AK Parti ve CHP il yöneticileri, kurum amirleri , STK'lar, şehit aileleri ve binlerce Hakkarili vatandaş katıldı. HAK-DA adına basın açıklamasının metni Hakkari ilim Yayma Cemiyeti Şube Başkanı Ramazan Özdemir tarafından okundu. İstanbul Beşiktaş ve Kayseri başta olmak üzere yapılan terör saldırılarını lanetlediklerini ifade eden Özdemir, “Şehitlerimize Allah’tan rahmet, yaralılara acil şifalar ve dua ediyoruz” dedi.

Hakkari İl Müftüsü M. Feysal Geylani, Kayseri başta olmak üzere tüm şehitlerin ruhuna dualar okudu. Ellerinde Türk bayrakları bulunan binlerce kişi, “Türkiye teröre mezar olacak, şehitler ölmez vatan bölünmez, kahrolsun PKK, DAEŞ ve FETÖ, Türk Kürt kardeştir ayrım yapan kalleştir” sloganları atarak, teröre tepki gösterdi.

19.12.2016