Onlar bize emanet

HAKKARİ- Geçtiğimiz hafta Hakkari’de Çukurca karayolunun 10’uncu kilometresinde görüntülenen köpek ölümleri tüm hayvan severleri derinden üzmüştü. Olay üzerine Hakkari Valiliği ile birlikte soruşturma başlatıp olayın takipçisi olarak hayvan haklarına sahip çıkan Hakkari Belediyesi, yaşanan üzücü olayın yaralarını sarmak için kentteki sokak köpeklerine yönelik sağlık taraması, aşılama, kayıt altına alma ve yemleme çalışması başlattı.

Bu kapsamda Hakkari Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğüne bağlı bir veteriner hekim ve iki personelden oluşturulan üç kişilik mobil ekip, kentin farklı noktalarında gruplar halinde yaşayan ve aralarında yavru köpeklerinde bulunduğu sokak köpeklerini tek tek yakalayıp köpekleri sağlık kontrolünden geçirdi. Sağlık kontrolleri yapılan köpeklerde küpe kontrollerini yapan veteriner ekip kaydı bulunmayan köpeklere kuduz aşısı yapıp kayıt altına aldı.

Sağlık kontrolü, aşı ve kayıt çalışmaları sonrasında köpeklere yem veren ekipler çalışmaların devam edeceğini belirtirken, kentte yaşayan vatandaşların da sokak hayvanlarına karşı duyarlı olmalarını istedi.

28.12.2016