Karla mücadele programı uygulanıyor

Hakkari’de dün akşam saatlerinde yoğun olarak başlayan ve yer yer etkisini sürdüren kar yağışıyla birlikte Hakkari Belediyesi karla mücadele programını uyguluyor.

HAKKARİ-  Karla mücadele için önceden hazırlıklarını tamamlayan Hakkari Belediyesi Fen İşleri ve Zabıta Müdürlüğüne bağlı ekiplerin koordinasyonu ile sahada çalışmalar başladı. Kar yağışı nedeniyle olumsuz koşulların oluşmaması için önlemler alınırken, ilk aşamada ekipler iş makineleriyle mahallelerde ve şehir merkezinde ana arterlerin ulaşıma açık tutulmasına yönelik çalışıyorlar.

Yolların ulaşıma açılmasına yönelik çalışmalar sürerken ayrıca yayaların yoğun olarak kullandığı kaldırımlarda kar temizleme ile buzlanmalara karşı tuzlama çalışmaları da yapılıyor.

Çalışmaları birim amirleriyle birlikte takip eden Belediye Başkan Yardımcısı Maas ÖZDEMİR, olumsuz kış şartlarının kentte hizmetleri aksatmaması için çalışmaların sürdüğünü, karla mücadele ekiplerinin gün içinde, gece saatlerinde ve sonraki günlerde çalışma programını sürdürerek 24 saat hizmet esasına göre çalışacaklarını belirtti.

28.01.2017