Yaralı kaya kartalı tedavi edildi

Hakkari’de yaralı halde bulunan kaya kartalı, tedavisi için Hakkari Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü yetkililerine teslim edildi.

HAKKARİ- Gençlik Spor İl Müdürlüğü Personelleri Hamit Çiçek ve Uğur Güldal Hakkari’ye 45 kilometre mesafede bulunan Şine köprüsü mevkiinde yüksek gelirim hatlarına kapılarak yaralı halde buldukları kaya kartalını tedavi etmek için Hakkari Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğüne getirdi.

Bitkin ve halsiz olan kartal Hakkari Belediyesi Veteriner Hekimi Faysal Cindioğlu tarafından yapılan fiziksel ve görsel muayene sonucunda sol kanadında 7-8 cm çapında üç deformasyon ve derin birinci derece yanık yaralara rastlandı. Yaralar geniş ve derin olduğundan cerrahi müdahale gerekliliği kanısına varıldı. Ameliyata alınan kartalın yaraları temizlenip ölü dokuları uzaklaştırıldıktan sonra dikişler atıldı.

Yaraları kapatılan kartala yapılan medikal tedavi sonrasında XIV. Doğa Koruma ve Milli Parklar Bölge Müdürlüğüne gönderilmek üzere Hakkari Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürlüğünde görevli personellere teslim edildi.

02.02.2017