Nevruz Hakkari’de Coşkuyla Kutlandı

Toprağı “ana” olarak vasıflandırıp, baharın müjdeleyicisi olan 21 Mart Nevruz Bayramı, Hakkari’de coşkuyla kutlandı.

HAKKARİ- Belediyemiz Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğünce hazırlanan Nevruz kutlama programı Atatürk Kültür Merkezi gösteri salonunda düzenlenen çeşitli etkinliklerle kutlandı.

Nevruz kutlamasına Belediye Başkanımız Sayın Cüneyt EPCİM, Vali Yardımcıları Hasan ONGU, Bekir ABACI, Cumhuriyet Başsavcısı Altuğ Kürşat ŞAHİN, Durankaya Belediye Başkanı Fatih KESKİN, Hakkari Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ömer PAKİŞ, Ak-Parti İl Başkanı Nurettin Fırat, kurum amirleri, belediye çalışanları ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal marşının okunması ile başlayan programda Nevruz’un anlam ve önemi üzerine bir konuşma yapıldı. Yapılan konuşmanın ardından belediyemiz Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü bünyesinde hazırlanan Erbane ve Halk Oyunları gösteri ekibi sahne aldı.

Erbane ve Halk Oyunları gösterilerinin ardından Hakkari yöresinin kültürünü temsil eden Divan Denbejlerin seslendirdiği Klamlar (Yöresel Uzun Havalar) ve Türkçe, Kürtçe türküler seslendirildi.

Programının sonunda Belediye Başkanımız Sayın Cüneyt EPCİM, protokol ve davetliler hep birlikte sahnede davul zurna eşliğinde halaylar çekip baharın müjdeleyicisi Nevruz Bayramını coşkuyla kutladı.

21.03.2017