Hakkari’de yangın ve deprem tatbikatı düzenlendi

"28 Şubat Sivil Savunma Günü" ve "01-07 Mart Deprem Haftası" kapsamında Hakkari Fen Lisesinde deprem ve yangın tatbikat düzenlendi.

HAKKARİ- Deprem ve yangın gibi acil afetlerde karşı toplumu bilgilendirmek amacıyla Hakkari Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü, Hakkari İl Milli Eğitim Müdürlüğü, İl AFAD Müdürlüğü ve UMKE ile ortaklaşa Hakkari Fen Lisesinde bir tatbikat geçekleştirildi. Tatbikata İl Afet ve Acil Durum Müdürü Murat ALKAN, İtfaiye Müdürü Bülent KESKİN ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü Sivil Savunma Amiri Oktay KIZILKAYA ve Okul Müdürü Rahmi DEMİROĞLU katıldı.

Senaryonun okunması ile başlayan tatbikatta acil durumlara müdahale personelleri acil durumlar karşısında okulu boşaltma, yaralı kurtarma, ilk yardım, yangın söndürme uygulamaları ve yangın tüpü kullanma tekniklerini öğrencilere hazırlanan senaryoda uygulamalı olarak gösterdi. Ayrıca Senaryoda Hakkari Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü, 112 Acil ve Afet Şube Müdürlüğü, UMKE ve AFAD ekiplerinin ilkyardım ve taşıma, binadan iple tahliye, camdan kurtarma gösterilerini izleyen vatandaşlar tatbikata tam not verdi.

27.03.2017