Sokak Hayvanları İçin Rehabilitasyon Merkezimiz Açıldı

Kentte sokak hayvanlarının rehabilite ve tedavi edilebilmesi için Belediyemiz Veteriner İşleri Müdürlüğü’nün başlattığı çalışmalar kapsamında başıboş sokak hayvanlarını yakalama kısırlaştırma aşılama ve yerinde yaşatma gibi klinik işlemlerin yapılabileceği kapsamlı bir merkez açıldı.

HAKKARİ- BelediyemizinSümbül Mahallesinde bulunan Otogar hizmet binasının zemin katında bulunan merkezin açılışını Belediye Başkanımız Sayın Cüneyt EPCİM ve Projeye katkıda bulunan Hayvan Severler Konfederasyonu HAYTAP üyeleri gerçekleştirdi.

Rehabilitasyon merkezimizde sahipsiz sokak hayvanlarının teknik bir ekip tarafından yakalanıp, burada veteriner hekim tarafından sağlık kontrolünden geçirildikten sonra kısırlaştırma operasyonu yapılıp gerekli aşılarının yapılarak küpe takılıp daha sonra yeniden doğal yaşam alanlarına kavuşturulacak.

Ayrıca çeşitli kazalar sonucu yaralanan hayvanların ise iyileşme sürecine kadar tedavileri sağlanacak.

28.03.2017