Ek Su Kaynakları İçin Sondaj Çalışmalarımız Başladı

Belediyemiz, şehrin içme suyuna takviye olarak su kaynaklarının kazandırması için sondaj çalışmaları başlattı. Sondaj çalışmaları yıl boyunca yapılacak.

HAKKARİ- Belediyemiz, şehir de yaşanan içme suyu sorunun bir an önce çözülmesi için bir yandan alt yapı çalışmalarını tamamlayıp Golan ve Berçelan Yaylalarındaki kaynak suları şehre taşımaya hazırlanırken bir yandan da içme suyuna takviye su kaynakları kazandırmak için sondaj çalışmaları yapıyor.

Ek çözümler üreten Belediyemiz şehir genelinde belirlenen altı ayrı noktada toplamda 600 metre sondaj çalışması yapacak. Başlatılan çalışmalar kapsamında ilk etapta şehrin Merzan Mahallesinde belirlenen alanda belediyemiz teknik personellerinin denetiminde sondaja başlandı.

“SONDAJ ÇALIŞMALARI YIL BOYUNCA SÜRECEK”

Çalışmaları Belediye Başkanımız Sayın Cüneyt EPCİM, beraberindeki Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Edip ALAN ve Belediye Başkan Yardımcıları ile yerinde inceleyerek teknik ekiplerden bilgi edindi. Başkan EPCİM burada kısa bir açıklamada bulunarak, bu yıl içerisinde Hakkari’de yaşanan su sorunun büyük bir kısmını çözüme kavuşturacaklarını, bu kapsamda yıl boyunca sondaj çalışmalarının devam edeceğini belirtti.

Belediye Başkanımız Sayın Cüneyt EPCİM ve beraberindeki heyet sondaj çalışmasının ardından belediyenin Fen İşleri ekiplerince başlatılan yol genişletme ve istinat duvar çalışmalarını inceledi.

01.06.2017