Kasaplara Ramazan Denetimi

Belediyemiz, kent merkezindeki kasap ve et ürünlerini satan marketlerde sıkı denetimler yaptı.

HAKKARİ- Ramazan ayı ile birlikte artan et tüketiminde insan sağlığını tehdit edebilecek durumlara karşı önlem alan Belediyemiz Veteriner İşleri Müdürlüğü Gıda Kontrol Birimi ve Zabıta Müdürlüğü Ekipleri, kent merkezindeki kasap ve et ürünlerini satan marketlerde denetimlerde bulundu.

Ekipler, denetimlerden geçirdikleri kasap ve et ürünlerini satan marketlerin satış reyonları ile soğuk hava depolarında bulunan et ürünlerinde hijyen, tarih ve mühür kontrolleri yaptı. Ayrıca çalışan personellerin portör muayene kartları, yabancı meşeli etlerin bulunup bulunmadığı ve et satış fiyatlarının kontrolleri yapıldı.

Denetimlerde eksikleri bulunan toplam 14 kasap ve et ürünlerini satan markete tutanak tutarak cezai işlem uygulayan ekipler, vatandaşların et satın alırken hijyen kontrollerini yapmalarını, etlerin taze ve mühürlü olmalarına dikkat etmelerini istedi.

02.06.2017