-Aşiret Liderleri ve Kanaat Önderleriyle Buluşma

Belediye Başkanımız Sayın Cüneyt EPCİM, Ak Parti 23. Dönem Hakkari eski Milletvekili Abdulmuttalip ÖZBEK tarafından düzenlenen yemekli toplantıda aşiret liderleri ve kanaat önderleriyle bir araya geldi.

HAKKARİ- Toplantıya Valimiz Sayın Cüneyit Orhan TOPRAK, Belediye Başkanımız Sayın Cüneyt EPCİM, Cumhuriyet Başsavcısı Altuğ Kürşat ŞAHİN, Hakkari Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ömer PAKİŞ,  İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Ferdi KORKMAZ, İl Emniyet Müdürü Süleyman Suvat DİLBEROĞLU, İl merkezi, İlçe, Belde ve Köylerden Aşiret liderleri ve Kanaat önderleri katıldı.

Toplantıda bir konuşma yapan Valimiz Sayın Cüneyit Orhan TOPRAK, Abdulmuttalip Bey’in düzenlemiş olduğu bu nazik davete il merkezi, ilçe, belde ve köylerden katılan herkese teşekkür etti.

Valimiz Sayın TOPRAK, "Abdulmuttalip Bey, bu fikrini benimle paylaştığında böyle bir toplantıda arkadaşlarımızla beraber olmaktan çok mesut ve mutlu olacağımızı belirttik. Bizim amacımızın da zaten sık sık vatandaşlarımızla bir araya gelmek olduğunu ve Valiliğimizin de duruma göre ayda bir veya iki ayda bir toplantılar tertip ettiğini ve düzenleyecekleri bu davete katılmaktan mutluluk duyacağımızı ifade ettik. Hakkari’nin en ücra köşesinden dahi şu anda aramızda arkadaşlarımız var. Tabii bunların da bölgenin bir özelliği ve gereği olarak belli bir kesimin belli bir toplumun önde gelenleri ve temsilcileri olarak sizlerle konuştuğumuzda ulaşamadığımız, göremediğimiz, gidemediğimiz kişilere de tercüman olmuş oluyorsunuz. Onlardan gelen iyi dilekleri ve talepleri de sizlerden duymuş oluyoruz.

Hakkari’de bizden önceki arkadaşlarımızın, Valilerimizin, Komutanlarımızın, Emniyet Müdürlerimizin,  çok verimli çalışmaları dolayısıyla geldiğimizde bazı operasyonlar sona ermiş, bazı sıkıntılı dönemler bitmiş, huzur için gerekli zeminin hazır olduğu bir Hakkari bulduk. Halkımız bu sıkıntılı dönemlerden sonra bir rahatlama olmakla beraber bir tedirginlik içerisindeydi. "Bizi nasıl günler bekliyor" diye bir tedirginlik vardı. Bu sıkıntılı günleri unutmak, hafızalardan silmek, mutluluk dolu, huzur dolu ve asayiş yönünden hiçbir endişemizin, sıkıntımızın olmadığı günlere kavuşmak için çalışmalarımızı sürdürdük.  Cazibe merkezlerinin de tetikleyici rolü ile beraber bölgenin sorunu olan işsizliğe çözüm bulabilmek, bu çukur yollardan kurtulmak, akmayan çeşmelerden su akmasını sağlamak, kanalizasyonları inşa etmek, turizmi canlandırmak, gençlerimize yatırım yapmak, onların topluma faydalı geleceğimizi emanet edeceğimiz derecede dolu bireyler hâline getirebilmek amacıyla hep beraber kollarımızı sıvadık.

Bu çalışmamızın da bize yolunu açacak olan halkımızın iradesi bizlere bakış açısıydı. Ben göreve başladığım ilk günden itibaren bu enerjiyi, sevgiyi, niyeti karşımda fazlasıyla gördüm. Halkımızın candanlığını, misafirperverliğini ve devletine bağlılığını gördük. Bu temel üzerine de çalışma arkadaşlarımız, bütün devlet teşkilatı yaklaşık 10.000-15.000 civarında çalışan bir memur kesimimiz var. "Nasıl bunu işler de hep beraber daha güzel günlere kavuşuruz?" diye bunun çalışmalarını yaptık. Bu da karşılığını buldu. Bizim işimiz vatandaşımızın ve bölgemizin sorunlarını hızlı bir şekilde çözüp daha rahat yaşamak. Devletin amacı zaten budur, devlet görevlilerinin amacı budur. Bunun da en önemli birinci şartı uyum içerisinde birlik beraberlik içerisinde olmaktır. Öncelikle devlet görevlilerimizin uyum içerisinde olması ondan sonra da bu mahallî dinamiklerin, yani sizlerin, halkımızın da birlik beraberlik içerisinde olmasıdır. Genel memleket meselelerinde birlik beraberlik içerisinde olmalı, birbirimize inanmalı ve birbirimize güvenmeliyiz. Bunu oluşturabilmemizin de en önemli yolu bu bir araya geldiğimiz toplantılardan geçmektedir. Her seferinde böyle geniş bir katılım ayrı gayrı gözetmeden her aşiretten, her bölgeden arkadaşımızı karşımda görmek bu davetlerimizin karşılık bulduğunu bize gösteriyor. Bu bize inanıldığının, güvenildiğinin bir göstergesidir. Çünkü biz sizlere güveniyoruz. Sizler de bize güvenip inanıyorsunuz, bunu biliyorum. Vatandaşlarımızın da aynı duygular içerisinde olduğunu biliyorum. Bu uyum, birlik, beraberlik olduğu zaman sorunların çözümü konusunda işin yüzde 90’ı çözülmüş demektir. Yüzde 10’luk kısmı da biz dinamizmi verip o yüzde 90’ın gücüyle halletmek aşamasına girdik demektir. Sizleri böyle toplu görmek bizim gücümüze güç katıyor, enerjimize enerji katıyor, çalışma azmimizi artırıyor. İleride gerçekleştirmeyi düşündüğümüz projelerimizde veya fikirlerimizde yalnız olmadığımızı, güçlü olduğumuzu arkamızda Hakkâri’nin, halkımızın, kanaat önderlerimizin olduklarını, bizi sevdiklerini, desteklediklerini görüyoruz" şeklinde konuştu.

Adalet ve Kalkınma Partisi 23. Dönem Hakkari eski Milletvekili Abdulmuttalip ÖZBEK ise, "Başta Sayın Valimiz olmak üzere Yüksekova, Şemdinli ve Çukurca ilçeleri ve bağlı beldelerden gelerek davetimize icap eden bütün kanaat önderlerimize teşekkür ederim. Bu yemeğin amacı birlik, beraberlik, dayanışma, bir araya gelmek, bir arada konuşmak. Gerek güncel, gerekse de bundan sonraki sorunlarımızı oturup beraber konuşup halletmektir. Her şeyin ilacı konuşmaktır. Devletiyle, halkıyla, milletiyle bir araya gelmektir. Bir araya gelip konuştuğumuzda sorunlarımızı halledeceğimize inanıyorum. Birlikten, beraberlikten bereket doğar. Yaşadığımız kötü günleri unutarak daha güzel günlere kavuşmak için beraberlik, birlik içinde el ele vererek sorunlarımızı ortadan kaldırabiliriz" dedi.