-İmar revizyon çalışmalarımız başladı

Belediyemizin Şehir Merkezi’nin mevcut imar planının revize edilmesi için çalışmalar başladı.

HAKKARİ-  Belediyemizin şehir merkezinin imar revizyonu için İller Bankasına ihale ettiği ve 2017 Ocak ayında yer teslimini yaptığı ancak mevcut kış şartları nedeniyle çalışmaların bahar mevsimine ertelenen “Hakkari Merkez İmar Planına Esas Jeolojik-Jeoteknik Etüt”  işi başladı.

Bu kapsamda İller Bankası, AFAD Başkanlığı ve Belediyemizin teknik heyetiyle şehirde saha çalışmaları yapılarak, Hakkari’nin imarına esas Jeolojik-Jeoteknik etüt işi için ilk sondaj çalışması Bulak Mahallesi Atatürk Kültür Merkezinin yanındaki arazide yapıldı. Ayrıca Jeofizik çalışmaları ise Merzan Mahallesindeki çeşitli arazilerde eş zamanlı olarak başlatıldı.

Yapılacak olan Jeolojik ve Jeoteknik çalışmaların ardından Hakkari’nin ihtiyaçlarına cevap verebilecek yeni bir imar planı çalışması başlayacak.