-Orman ve Su İşleri Bakanımız Prof. Dr. Veysel Eroğlu Hakkari'de

Orman ve Su İşleri Bakanımız Prof. Dr. Veysel Eroğlu, Devlet Su İşleri (DSİ) Tesisleri Temel Atma Merasimi ve orman köylülerine kullandırılan gelir getirici tür ve Orköy Kredi Sertifikaları dağıtım merasimine katılmak üzere, Hakkâri’ye geldi.

HAKKARİ- Yüksekova Selahaddin Eyyubi Havaalanı'nda, Valimiz Sayın Cüneyit Orhan Toprak, protokol üyeleri tarafından karşılanan Prof. Dr. Veysel Eroğlu, daha sonra Hakkâri Valiliği'ni ziyaret etti.

Prof. Dr. Eroğlu, ziyaretin ardından düzenlediği basın toplantısında, bakanlığına bağlı kurumların yatırımlarının temel atma törenine katılmak ve çeşitli müjdeler vermek üzere kente geldiğini belirtti.

"Yüksekova'nın Su Sorununu Kökünden Çözüyoruz"

Hakkâri’de 38 milyon liralık 5 tesisin temelini atacaklarını, Devlet Su İşleri'nin önemli yatırımlarının devam ettiğini anlatan Prof. Dr. Eroğlu, şöyle konuştu: "Dilimli Barajı'nı bitirdik. Bu sene su tutuyoruz. Yüksekova'ya hayat verecek olan bir baraj. Bu baraj sayesinde oradan bir isale hattı çekeceğiz ve modern bir içme suyu arıtma tesisi ile Yüksekova'nın 2060 yılına kadar içme suyu sorununu kökünden çözüyoruz. Büyük bir baraj, zor şartlarda bitirdik. Yüksekova'daki münbit toprakları kapalı sistemle sulayacak bir sulama tesisinin de projesini bitirdik. İhalesini yapacağız ve toprakları sulayacağız. 96 milyon liralık 18 müjdeyle buraya geldik. Bunlardan biri Yüksekova içme suyu arıtma tesisi. Günde 71 bin metreküp suyu arıtacak. Muhteşem bir tesis yapacağız. 200 bin kişiye hizmet edecek bir proje yapıyoruz. Yüksekova'nın nüfusu şu anda 90 bin."

"Buralar Terörle Değil, Huzur Şehri Olarak Anılacak"

Bakan Prof. Dr. Veysel Eroğlu kentte görev yapan Vali Toprak'a, Silahlı Kuvvetlere, özel harekâtçılara ve emniyet birimlerine teşekkür ederek, "Artık burası terörle değil, huzur iklimi olarak anılacak. Kesin kararlıyız, hükümet olarak bütün teröristleri etkisiz hale getirinceye kadar mücadelemiz davam edecek. Buralar terörle değil, huzur şehri Hakkâri, Yüksekova, Şemdinli diye anılacak. Devletimizin gücü var çok şükür." diye konuştu.

Kentteki dere ıslahları konusunda çalışmalarının devam ettiğini, Babiş Deresi'nin ıslahı projesinin ihalesinin yapıldığını anımsatan Prof. Dr. Eroğlu, ıslah çalışmalarının erken bitirilmesini isteyerek, "Müteahhide şu talimatı verin. Arkadaş çalışmıyorsa, işi bitirmiyorsa siz müteahhidi bitirin. Talimat bu. Bahane yok. Güvenlik diye bir bahane bulmasınlar." uyarısında bulundu.

“Bakan Eroğlu, Esnaf ve Vatandaşlarla Buluştu”

Valilik ziyaretinin ardından Belediyemizi ziyaret eden Orman ve Su İşleri Bakanımız Prof. Dr. Eroğlu, Bulvar Caddesi üzerinden Belediye hizmet binasına geçişleri esnasında cadde güzergahında bulunan tüm iş yerlerini ziyaret edip, cadde üzerindeki vatandaşlarla teker teker selamlaşıp muhabbet etti.

“Belediyemize Yatırım Desteği”

Esnaf ve Vatandaşlarla buluşmasından sonra Belediyemizi ziyaret eden Bakan Prof. Dr. Veysel Eroğlu, şeref defterini imzalayıp, Belediye Başkanımız Sayın Cüneyt EPCİM ile makamda görüştü. Bakan Eroğlu, görüşmede Belediyemizin yatırım programı hakkında bilgi alıp açıklamada bulundu. Belediye Başkanımız Sayın Cüneyt Epcim’e öncelikli yatırımlara karşı ivedi olarak destek sözünü veren Prof. Dr. Eroğlu, hükümet olarak Hakkâri’yi çok önemsediklerini, şu ana kadar 7 milyar liralık yatırımın gerçekleştirildiği vurguladı.

"Hakkâri’nin Yolları Afyon Kaymağı Gibi Olacak"

Bakan Prof. Dr. Eroğlu, Hakkâri’nin daha önce unutulmuş bir kent olduğunu, hükümetleri döneminde hatırlandığını ifade ederek, şu değerlendirmeleri yaptı: "Burada en çok yatırım yapan kurum 1,5 milyar lirayla Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı. Burada yol yapmak kolay bir iş değil. Biz dağları deliyoruz, dev tüneller açıyor, yolları yapıyoruz. Hakkâri’nin yolları Afyon kaymağı gibi olacak. Havaalanı yoktu, havaalanı yaptık. Barajlar inşa ediyoruz. Hükümetimiz buraya çok önem veriyor. Şemdinli'ye su getirdik, 2 milyon fidanı toprakla buluşturduk. Orman köylerinde yaşayan bin 549 aileye 6 milyon 600 bin lira ferdi proje kredisi ve hibe desteği sağladık. Şu anda Hakkâri’nin hava durumunu dünyanın her yerinden görebilirsiniz. 2 baraj bitti. Bir de Yüksekova'da Salkımlı Barajı'nı yapacağız. Durankaya Göleti'nin yapılması talebi var. Bunun talimatını verdik. Sulama ve dere ıslahı projelerini yürütüyoruz. 36 derenin tamamını ıslah edeceğiz."

Hakkâri’nin yüzde 20 orman varlığına sahip olduğunu bunun yüzde 75'inin de bozuk orman vasfına girdiğini bildiren Eroğlu, Orman Teşkilatı'nın bir seferberlik başlatacağını ve 2017'de 500 bin fidanı toprakla buluşturacaklarını, 9 köyde de gelir getirici ağaçlandırma yapacaklarını aktardı.