-Hakkari’de sivrisinekleri yok ettik!

Hakkari’de insan ve çevre sağlığını korumak için sivrisineklere karşı savaş açan Belediyemiz, ilaçlama çalışmalarıyla sivrisinekleri yok ederek vatandaşlara rahat bir yaz dönemi yaşattı.

HAKKARİ- Yenilenen 2 araç, 5 personel ve son teknoloji ilaçlama makineleriyle yoğun bir mesai yapan ilaçlama ekiplerimiz bahar ve yaz dönemi boyunca şehrin tüm cadde ve sokaklarında sabah ve akşamları sivrisinek ilaçlaması yaptı. Nisan ayında larva ile başlayan ilaçlama çalışmaları, havaların ısınmasıyla uçkun ilaçlaması şeklinde devam etti. Şehir merkezinin yanı sıra mesire yerleri, gölet, sazlık, dere yatakları, su kanalları, çöp konteynerleri, okullar, camiler ve kamu kurumlar da ilaçlama çalışmaları yapıldı.

Bu uygulamaların dışında, vatandaşlardan gelen talepler de değerlendirildi. Vatandaşlardan gelen talepleri, anında değerlendirmeye alan ve adreslerinde ilaçlama çalışması yapan ekipler, ayrıca evlerde böcek ilaçlaması yaptı. İlaçlama çalışmalarında, doğal dokuya zarar vermeyen, Dünya Sağlık Örgütü standartlarına uygun ilaçlar kullanılırken, 6 ay süren çalışmalarda; sivrisinekler için toplam 940 litre, larvalar içinse 250 litre sıvı ilaç kullanan ekipler, fareler için de 50 kg ilaç uyguladı.

“ÇALIŞMALAR VATANDAŞI MEMNUN ETTİ”

Sivrisineklerin olmadığı rahat bir yaz dönemi geçiren ayrıca taleplerine karşılık istenilen adreste ilaçlama hizmet gören Hakkarili vatandaşlar, ilaçlama çalışmalarından son derece memnun olduklarını belirterek, belediye yetkililerine teşekkür etti.