38 Ada 14 Nolu Parsel Tahsisi Hk.

Tarih   : 06 Mart 2019
Karar No  : 2019-6
Konu    : 38 Ada 14 Nolu Parsel Tahsisi Hk.

Başkan Gündemin 4. Maddesinde imar ve şehircilik müdürlüğü konularında Hakkari Valiliği İl Müftülüğünün yazısında mülkiyeti Belediye Başkanlığına ait olan 238 ada 14 nolu parsel numaralı taşınmazın İl Müftülüğüne uzun süreli tahsisi talep edilmektedir. Tahsisi talep edilen parsel ilimiz merkez merzan mahallesi Kani Giran mevkiinde yer almakta olup uygulama imar planımızın 30L-4D Paftasında dini tesis alanı ve kısmende İmar yolu olarak yer almaktadır. Tahsis talebinin 5393 sayılı Belediye Kanununun 18. Maddesinin ( e )bendine göre karar alınması Meclise sunuldu.  Meclis 238 ada 14 nolu parsel imar komisyon raporu doğrultusunda dini tesis alanı olarak görülen ve tapu kaydında Merzan Mahallesi Kani Giran mevkiinde bulunan 238 ada 14 nolu parselin imar planında dini tesis alanı olarak yer aldığından bu taşınmazın tahsis işleminin yapılmasına ve 5393 sayılı Belediye Kanununun 18. Maddesinin ( e )  bendine göre 25 (yirmibeş) yıllığına İl Müftülüğüne Dini tesis olarak tahsis edilmesine  Meclis Oy Birliği ile Karar verdi.
      Bu konuda gerekli işlemlerin yapılması için İmar ve Şehircilik Müdürlüğüne tevdiine karar verildi.