2017 Yılı İçerisinde uygulanacak vidanjör harçları

Tarih   : 04 Ocak 2017
Karar No  : 6
Konu    : 2017 Yılı İçerisinde uygulanacak vidanjör harçları
Belediye Meclisi  Belediye Başkan V. Cüneyt EPCİM’in Başkanlığında, 674 Sayılı KHK’nın 38 maddesi  ile 5393 Sayılı Yasanın 31. maddeleri gereğince; Meclis Üyeleri Yazı İşleri Müdürü A.Hekim RAUFOĞLU, Mali Hizmetler Müdür V. Halit ÖZATAK ve Park ve Bahçeler Müdürü Maas ÖZDEMİR’in iştiraki ile toplandı. Çoğunluk sağlanmıştır.
Başkan gündemin 6.maddesinde Su ve Kanalizasyon Müdürlüğünün 2017 yılında uygulanacak vidanjör harçlarının belirlenmesi meclise sunuldu. Buna göre;
S.No
Uygulanacak Harç Bedelleri
Ücret(TL)
Şehir içi Vidanjör ile bir sefer koyu çekme, su çekme, kanal açma bedeli
75.00 TL
Şehir içi Resmi Kurum ve Kuruluşlar için bir sefer koyu çekme, su çekme,  kanal açma bedeli
150.00 TL
Çukurca ilçesinde bulunan Resmi Kurumlar için bir sefer koyu çekme, su çekme,  kanal açma bedeli (79 km’ye kadar)
1.185,00 TL
Yüksekova ilçesinde  bulunan Resmi Kurumlar için bir sefer koyu çekme, su çekme,  kanal açma bedeli (77 km’ye kadar)
1.155,00 TL
Şemdinli ilçesinde  bulunan Resmi Kurumlar için bir sefer koyu çekme, su çekme kanal açma bedeli (130 km’ye kadar)
1.400,00 TL
Çukurca ve Yüksekova ilçelerin köylerinde ikamet eden vatandaşlar için bir sefer koyu çekme, su çekme,  kanal açma bedeli
750,00 TL
Şemdinli ilçesi köylerinde ikamet eden vatandaşlar için bir sefer koyu çekme, su çekme,  kanal açma bedeli
800.00 TL
600,00 TL
Merkeze bağlı köylerde ikamet eden vatandaşlar için  bir sefer koyu çekme, su çekme,  kanal açma bedeli (30 km’den fazlası kadar)
500,00 TL
Merkeze bağlı köylerde ikamet eden vatandaşlar için bir sefer koyu çekme, su çekme,  kanal açma bedeli (30 km’ye kadar)
250,00 TL
Merkeze bağlı köylerin Resmi Kurum ve Kuruluşlar için bir sefer koyu çekme, su çekme,  kanal açma bedeli (30 km’ye kadar)
400,00 TL

Meclis; İlimiz merkezinde dar gelirli ailelerin müracaatları halinde Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Müdürlüğünden alınacak belgeler ile birlikte Başkanlık onayına bağlı olarak ücret konusundaki  işlemlerin tamamlanmasına  ve yukarıda  belirlenen ve 2017 yılında itibaren  geçerli olmak üzere vidanjör harçlarını oy birliğiyle karar verildi.
Bu konuda gerekli işlemin yapılması için kararın Su ve Kanalizasyon Müdürlüğüne  tevdiine karar verildi